administrare credit
administrare credit

Cum administrezi un credit de nevoi personale?

Ai un scor de credit bun, ai îndeplinit toate condițiile de eligibilitate și ți s-a acordat împrumutul dorit. Felicitări! De acum te vei putea bucura de creditul tău Ocean Credit. Însă lucrurile nu se opresc aici. În continuare, este important să știi cum administrezi un credit în mod corect, astfel încât să transformi împrumutul într-unul cât se poate convenabil pentru tine.

În cele ce urmează, îți povestim pe larg ce se întâmplă după acordarea unui credit, cum administrezi un credit de nevoi personale și îți oferim câteva sfaturi utile pentru o experiență eficientă de creditare. De asemenea, nu uita că îți stăm la dispoziție oricând pe parcursul derulării creditului, pentru orice informații, la adresa info@wp.oceancredit.ro.

Când intru în posesia sumei solicitate?

La Ocean Credit, totul se întâmplă extrem de rapid. Oferim servicii 24/24, iar cererile se analizeză oricând, la orice oră, inclusiv în afara orelor bancare. După aprobarea cererii de creditare, vei primi banii instant pe cardul tău de salariu.

Cât timp mă pot folosi de creditul solicitat?

Îți punem la dispoziție 2 variante de credite: 

  1. Credit pe termen scurt Pinguin: până la 4500 RON, cu termen de rambursare 3 luni
  2. Credit până la salariu Crab: până la 1500 RON, cu termen de rambursare 1 lună

Prin urmare, perioada de timp în care poți utiliza creditul tău Ocean Credit poate fi de 1 lună sau de 3 luni, în funcție de varianta de credit pe care o alegi.

Cum se face rambursarea creditului?

Cel mai important lucru aici este să încerci să îți rambursezi întotdeauna creditul la timp. În acest mod vei evita penalizările de întârziere, care nu înseamnă altceva decât costuri suplimentare și situații neplăcute pentru tine. Rambursarea creditului la timp, în schimb, se traduce prin costuri mai mici, un istoric pozitiv la  Biroul de Credite și printr-o relaționare exemplară cu creditorul.

Perioada de rambursare la Ocean Credit este de 30 sau de 90 de zile, în funcție de creditul ales. De asemenea, îți oferim și posibilitatea de prelungire a creditului de până la 4 ori pentru fiecare rată, potrivită în special pentru momentele în care treci printr-o situație mai dificilă din punct de vedere financiar. Pentru rambursare, ai la dispoziție o mulțime de opțiuni simple și rapide, cele mai multe dintre ele putând fi accesate chiar din confortul casei tale.

  1. Transfer bancar în contul Ocean Credit. Pentru realizarea viramentului este necesar să cunoști codul IBAN al contului, pe care îl găsești pe site-ul nostru
  2. Rambursare automată. Această metodă presupune debitarea automată a cardului la data scadenței;
  3. Online, din contul de client. Plata online poate fi efectuată din contul de client. Te autentifici, dai click pe butonul ”Plătește credit” și introduci datele cardului pentru plată.
  4. Prin depunerea banilor la CEC. Este important să ai cartea de identitate, numărul de contract și codul IBAN al contului.

Exemplu: Un credit rapid în valoare de 2.000 de lei va putea fi achitat în trei rate fixe lunare a câte 746 lei fiecare. Dobânda lunară aplicată este de 5,97%, în timp ce DAE are o valoare de 99,92%. Suma totală de rambursat va fi 2.238 lei.

Pot rambursa anticipat creditul?

Bineînțeles. Rambursarea anticipată reprezintă achitarea unei sume din soldul creditului, în avans, oricând, înaintea scadenței finale. Iar tu ai  posibilitatea de a solicita, în orice moment, rambursarea totală sau parțială a creditului aflat în derulare. Datoria către IFN constă, în acest caz, în valoarea creditului împreună cu dobânda curentă, direct proporțională cu perioada cât ai fost creditat. Poți verifica situația plăților și a sumei pe care o ai de achitat direct din contul tău de client.

Ce se întâmplă dacă am probleme financiare pe parcursul derulării creditului?

Oricât de bine pus la punct ar fi planul inițial, tot timpul pot apărea evenimente neprevăzute, de aceea suntem aici să-ți oferim sprijin pe toată derularea creditului. Dacă te afli în incapacitate de plată sau întâmpini probleme financiare care pot duce la plata cu întârziere a creditului tău, informează-ne cât mai curând. Vom discuta siuația ta financiară și vom găsi împreună o soluție potrivită pentru tine. Pentru că da, întotdeauna există o soluție! 

La Ocean Credit, îți oferim posibilitatea de a prelungi creditul tău de până la 4 ori pentru fiecare rată. Pe scurt, dacă te afli în imposibilitate de plată a ratei curente, poți cere amânarea ei pentru 30 de zile, achitând doar 10% din valoarea creditului tău.

Exemplu: Să zicem că iei un credit de 2.000 lei (2.238 lei cost total, cu dobândă), în 3 rate lunare de 746 lei. Achiți la timp prima rată de 746 de lei, însă, din cauza unui eveniment neprevăzut, nu o mai poți achita pe cea de-a doua și ai nevoie de o prelungire a creditului. În acest caz, înainte de data scadentă a celei de-a doua rate, vei achita un cost de 10% din valoarea creditului tău, adică 200 de lei, iar rata ta de 746 lei va fi amânată cu 30 de zile. A treia rată va fi si ea amânată automat cu 60 de zile, astfel încât să nu te aglomerezi cu plățile. Și în toată această perioadă, tu ai răgazul necesar pentru a îți regla situația financiară.
Ai apelat recent la un credit de nevoi personale? Cum a fost experiența gestionării unui credit? Așteptăm părerea ta în secțiunea de comentarii de mai jos sau trimite-ne un mesaj pe Facebook sau Linkedin.

autor
Adina Vintescu
Publicat pe
14/8/2020

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.