Relația cu investitorii

Cum să investești în împrumuturi altfel?
Obține oferta

Despre
OceanCredit

Ocean Credit este o instituție financiară nebancară (IFN), cu un puternic ADN fintech, înființată în anul 2015 din dorința de a oferi o alternativă de împrumut accesibilă, mai prietenoasă, complet transparentă și 100% digitală.

Obiectivul Ocean Credit a fost de la bun început transformarea modului în care poți împrumuta bani: fără birocrație, fără timp de așteptare, fără garanții, fără clauze greu de înțeles, fără dobânzi disproporționat de mari, fără taxe ascunse, fără surprize neplăcute.

Cele trei produse de creditare ale Ocean Credit acoperă orice nevoie de împrumut pe termen scurt, de la creditul până la salariu denumit Crab, la Pinguin, un împrumut în rate cu scadența la 3 luni, și până la linia de credit Delfin pe 12 luni.

Fiecare credit Ocean poate fi accesat în doar câteva minute printr-un proces de aprobare 100% digital, automatizat cu ajutorul algoritmilor de machine learning, iar banii sunt virați instant pe card prin tehnologiile Mastercard MoneySend și Visa Direct.

Informații privind emisiunea de obligațiuni

Simbol pe BVB: OCIFN26E

Dobândă: 8,75% p.a., platibilă trimestrial

Data emisiune: 14.07.2021

Data listarii: 03.11.2021

Maturitate: 23.07.2026

Valoare nominală: 100 EUR

Nr. obligațiuni emise: 18.668

Valoarea emisiune: 1.866.800 EUR

Raportări financiare

Descarcă raportul financiar:

Rapoarte curente

FAQ semnul întrebării

Întrebări frecvente

Ce sunt obligațiunile Ocean Credit IFN cu simbolul OCIFN26E?
deschide FAQ iconita

Ocean Credit, instituție financiară nebancară ce activează pe piața din România, a emis în iulie 2021 prima serie de obligațiuni corporative, negarantate, în euro, în urma unui plasament privat adresat investitorilor calificați.

Care este rata de dobândă a obligațiunilor?
deschide FAQ iconita

Obligațiunile Ocean Credit oferă o dobândă fixă pentru deținătorii de obligațiuni, de 8,75% pe an, plătită prin cupoane trimestriale.

Care este maturitatea obligațiunilor?
deschide FAQ iconita

Obligațiunile Ocean Credit au o maturitate de 5 ani începând cu data de emisiune a acestora (14 iulie 2021). Prin urmare, scadența titlurilor OCIFN26E este 23 iulie 2026, dar acestea pot fi rambursate anticipat de emitent, integral, începând cu al treilea an (2023). În cazul rambursării anticipate, Ocean Credit se obligă să plăteasca investitorilor, înregistrați în registrul obligatarilor la data răscumpărării, o primă de 1,5% din valoarea principalului.

Care este valoarea nominală a unei obligațiuni și câte obligațiuni au fost emise?
deschide FAQ iconita

În cadrul plasamentului privat realizat de Ocean Credit în luna iulie 2021 au fost emise 18.668 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro pe obligațiune.


Astfel, valoarea totală a împrumutului obligatar este de 1.866.800 euro.

Cum pot cumpăra sau vinde obligațiuni Ocean Credit IFN?
deschide FAQ iconita

Odată cu listarea obligațiunilor Ocean Credit la Bursa de Valori București (BVB), sub simbolul OCIFN26E, orice persoană fizică sau juridică, rezidentă sau nerezidentă, poate cumpara și vinde obligațiunile Ocean printr-un intermediar autorizat de BVB.

Lista intermediarilor autorizați de bursă se găsește pe site-ul www.bvb.ro, în secțiunea Intermediari: bvb.ro/Intermediaries/ListOfIntermediaries/GeneralIndex

Care sunt avantajele obligațiunilor Ocean Credit?
deschide FAQ iconita

Obligațiunile Ocean Credit IFN aduc deținătorilor acestora o dobândă anuală fixă, în euro, de 8,75% pe an, pe toată perioada până la scadență obligațiunilor din data de 23.07.2026.

Dobânda va fi plătită trimestrial, iar obligațiunile pot fi vândute la bursă, înainte de scadență, printr-un intermediar autorizat.

Investitorii se pot alătura astfel unei povești de creștere în industria financiară, bazată pe produse de creditare 100% digitale, ușor de folosit și la costuri accesibile.

Membrii board-ului

Radu Ciorbă

Fondator, Director General si Președinte al Consiliului de administrație al Ocean Credit, este dublu licențiat în economie (finanțe și bănci) și drept administrativ, absolvent de studii post-universitare la Boumemouth University, Marea Britanie. Dl. Radu Ciorbă este antreprenor și administrator de succes care, în cei peste 14 ani de experiență, a înființat și/sau dezvoltat societăți cu activitate în microfinanțare, sisteme de plăți electronice și construcții industriale. Începând cu anul 2015, dl. Radu Ciorbă se concentrează pe afacerile sinergic interconectate – de microcreditare și transferuri electronice – înființând și administrând societățile OCEAN CREDIT IFN S.A. și VOLT FINANCE S.A.

Dan Augustin Ionescu

administrator ne-executiv, cetățean român domiciliat în București, este economist. In perioada 1978-1990, a activat în cadrul  Rom Control Data Bucuresti, în zona de producție și comercializare tehnică de calcul. În perioada 1990 – 1997, domnul Ionescu a fost Director General și Acționar în cadrul societății KT COMPUTERS București. Între anii 1996 și 2000, dumnealui și-a adus aportul ca acționar și membru al Consiliilor de administrație ale PC Net SA, Global Net SA, Advanced Network Technologies SA; Banca de Export Import a României (EXIM Bank). In perioada 2012-2015 a fost CEO la Clinica Medicala Anima, unde a coordona întreaga activitate. Din anul 2015 până în prezent, este acționar la societățile Ocean Credit IFN S.A si Studioset Production SRL, oferind consultanță strategică în activitatea financiară și, respectiv, de promovare.

Contact

Calea Floreasca 112, Bucuresti, 014463

Program: De luni până vineri 9:00 – 17:00

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.