Ocean Credit, instituție financiară nebancară ce activează pe piața din România, a emis în iulie 2021 prima serie de obligațiuni corporative, negarantate, în euro, în urma unui plasament privat adresat investitorilor calificați.
Obligațiunile Ocean Credit oferă o dobândă fixă pentru deținătorii de obligațiuni, de 8,75% pe an, plătită prin cupoane trimestriale.
Obligațiunile Ocean Credit au o maturitate de 5 ani începând cu data de emisiune a acestora (14 iulie 2021). Prin urmare, scadența titlurilor OCIFN26E este 23 iulie 2026, dar acestea pot fi rambursate anticipat de emitent, integral, începând cu al treilea an (2023). În cazul rambursării anticipate, Ocean Credit se obligă să plăteasca investitorilor, înregistrați în registrul obligatarilor la data răscumpărării, o primă de 1,5% din valoarea principalului.
În cadrul plasamentului privat realizat de Ocean Credit în luna iulie 2021 au fost emise 18.668 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 100 de euro pe obligațiune.
Astfel, valoarea totală a împrumutului obligatar este de 1.866.800 euro.
Odată cu listarea obligațiunilor Ocean Credit la Bursa de Valori București (BVB), sub simbolul OCIFN26E, orice persoană fizică sau juridică, rezidentă sau nerezidentă, poate cumpara și vinde obligațiunile Ocean printr-un intermediar autorizat de BVB.
Lista intermediarilor autorizați de bursă se găsește pe site-ul www.bvb.ro, în secțiunea Intermediari: bvb.ro/Intermediaries/ListOfIntermediaries/GeneralIndex
Obligațiunile Ocean Credit IFN aduc deținătorilor acestora o dobândă anuală fixă, în euro, de 8,75% pe an, pe toată perioada până la scadență obligațiunilor din data de 23.07.2026.
Dobânda va fi plătită trimestrial, iar obligațiunile pot fi vândute la bursă, înainte de scadență, printr-un intermediar autorizat.
Investitorii se pot alătura astfel unei povești de creștere în industria financiară, bazată pe produse de creditare 100% digitale, ușor de folosit și la costuri accesibile.
Fondator, Director General si Președinte al Consiliului de administrație al Ocean Credit, este dublu licențiat în economie (finanțe și bănci) și drept administrativ, absolvent de studii post-universitare la Boumemouth University, Marea Britanie. Dl. Radu Ciorbă este antreprenor și administrator de succes care, în cei peste 14 ani de experiență, a înființat și/sau dezvoltat societăți cu activitate în microfinanțare, sisteme de plăți electronice și construcții industriale. Începând cu anul 2015, dl. Radu Ciorbă se concentrează pe afacerile sinergic interconectate – de microcreditare și transferuri electronice – înființând și administrând societățile OCEAN CREDIT IFN S.A. și VOLT FINANCE S.A.
administrator ne-executiv, cetățean român domiciliat în București, este economist. In perioada 1978-1990, a activat în cadrul Rom Control Data Bucuresti, în zona de producție și comercializare tehnică de calcul. În perioada 1990 – 1997, domnul Ionescu a fost Director General și Acționar în cadrul societății KT COMPUTERS București. Între anii 1996 și 2000, dumnealui și-a adus aportul ca acționar și membru al Consiliilor de administrație ale PC Net SA, Global Net SA, Advanced Network Technologies SA; Banca de Export Import a României (EXIM Bank). In perioada 2012-2015 a fost CEO la Clinica Medicala Anima, unde a coordona întreaga activitate. Din anul 2015 până în prezent, este acționar la societățile Ocean Credit IFN S.A si Studioset Production SRL, oferind consultanță strategică în activitatea financiară și, respectiv, de promovare.