Credit pana la salariu
Credit pana la salariu

De ce e bine să-ți iei un credit de scurtă durată în perioada asta?

Cel mai bun credit este cel care se pliază pe nevoile tale. De aceea pe piață există o mare varietate de împrumuturi, de la credite auto și până la credite imobiliare specializate cum ar fi “Prima casă”. Dar există un tip de împrumut care îți poate fi util în aproape orice scenariu, și acela este împrumutul pe termen scurt.

Mai ales într-o perioadă ca asta, când domină incertitudinea și multe lucruri sunt încă în aer, a opta pentru un credit de scurtă durată poate fi deosebit de util dacă te afli într-una din situațiile următoare:

  • Ai nevoie de susținere financiară până la salariu

Cei mai mulți oameni își primesc salariile la intervale fixe, de regulă odată la 30 de zile. Dar atunci când intervin cheltuieli neprevăzute sau dacă ai pur și simplu nevoie de un pic de susținere înainte de primirea salariului, un credit mic și obținut dintr-un foc poate fi cu adevărat salvator.

  • Vrei să-ți crești scorul de credit rapid

Creditele pe termen scurt sunt deosebit de accesibile datorită cerințelor mai scăzute în comparație cu creditele tradiționale. Așadar, ele pot fi extrem de folositoare atunci când vrei să-ți crești scorul într-un timp scurt. Acest lucru e valabil și în situația în care iei un credit pe care nu îl folosești, atâta timp cât îți respecți toate condițiile de rambursare. Pentru mai multe informații despre scorul de credit și impactul pe care acesta îl are asupra obținerii unor împrumuturi în condiții avantajoase te invităm să citești Ce Este Scorul de Credit Și Cum Te Influențează?

Fie că vrei să-ți iei să obții niște bani pentru a face față cheltuielilor pănă în ziua de salariu, fie că ești interesat pur și simplu să-ți îmbunătățești scorul de credit în timp record, e important să cunoști câteva din caracteristicile creditelor de scurtă durată înainte de a aplica pentru unul:

1. Te bucuri de aprobare rapidă

Creditele pe termen scurt se acordă în general mai ușor decât cele pe termen lung. Asta fiindcă suma cerută este mai mică, iar termenii de rambursare mai restrictivi. Pentru a grăbi și mai mult procesul, Ocean Credit folosește analiza automată de dosar prin inteligență artificială. Asta înseamnă că îți vei primi banii instant indiferent de ora la care aplici pentru credit, atâta vreme cât îndeplinești condițiile de eligibilitate ale creditului respectiv.

2. Nu ai nevoie de venituri mari

Pornind de la ideea precedentă, un credit pe termen scurt este de asemenea mai permisiv atunci când vine vorba de veniturile necesare pentru a-l obține. Cu alte cuvinte, e în regulă să aplici și dacă ai un salariu mai mic sau dacă ai alte credite pe rol în prezent, cu condiția de a nu depăși gradul de îndatorare maxim de 40% din totalul veniturilor declarate.

3. Vei plăti mai puțin în dobânzi

În general, cu cât un credit durează mai mult, cu atât se acumulează dobândă la el, suma pe care va trebui s-o achiți în plus față de împrumutul inițial. La creditele de scurtă durată, însă, perioada de returnare este foarte mică, fapt ce rezultă într-o dobândă mai mică, chiar dacă pe hârtie DAE-ul (dobânda anuală efectivă) figurează ca fiind mai mare. Mai ales în cazul unui credit până la salar, această cifra nu e reprezentativă, deoarece etalonul la care se raportează este de 1 an.

4. Eviți stresul unui împrumut de lungă durată

Utilitatea unui credit se reflectă și în angajamentul pe care ți-l iei față de instituția creditoare la care apelezi. Dacă la un credit pe termen lung acesta se poate măsura în ani sau chiar decenii în cazul creditelor imobiliare, la un credit de scurtă durată angajamentul este de asemenea foarte scurt. Practic împrumuți atât cât ai nevoie și returnezi banii în 30 de zile, evitând astfel neplăcerea de te îngriji de un credit care îți poate crea bătăi de cap pe termen lung.

Sperăm că ți-au fost utile aceste informații cu privire la utilitatea și ușurința obținerii unui credit pe termen scurt. Dacă te regăsești într-una dintre categoriile menționate mai sus, poți aplica acum pentru creditul Crab, un împrumut gândit special să-ți ofere flexibilitatea unui credit de scurtă durată în condiții de rambursare prietenoase. Ca toate produsele Ocean Credit, Crab este obținut direct pe cardul tău de salariu, iar aplicarea se face instant pe baza scorului tău de credit. Vezi dacă ești eligibil aici.

Odată ce ai obținut banii, depinde doar de tine cum vrei să-i cheltui. În caz că ai nevoie urgentă de ei, îi poți folosi pentru a-ți acoperi cheltuielile până la primirea salariului. De asemenea, ai și opțiunea de a-i redirecționa către alte carduri, inclusiv cele proprii, folosind Volt. Sau îi poți pur și simplu pune de o parte și returna apoi la finalul celor 30 de zile, strategie care va rezulta într-o creștere semnificativă a scorului tău de credit în perioada următoare.

Ai mai aplicat pentru credite de scurtă durată în trecut? Povestește-ne experiența ta în comentarii sau trimite-ne un mesaj pe canalele noastre de social media: Facebook, Instagram și LinkedIn.

autor
Publicat pe
22/4/2020

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.