Te întrebi cum să îi faci pe cei dragi să zâmbească de Crăciun și să rămâi totuși cu buzunarele pline? Iată un ghid în 4 pași, prin care sa fii darnic de Crăciun și să rămâi și cu bani în cont.

Om asuns in spatele unui teanc de cadouri. Alaturi un turn de monede si un slider cu plus minus. Text imagine: Fii darnic de Crăciun si ramai cu bani in cont. Logo Ocean Credit. CTA: Solicită o ofertă
Om asuns in spatele unui teanc de cadouri. Alaturi un turn de monede si un slider cu plus minus. Text imagine: Fii darnic de Crăciun si ramai cu bani in cont. Logo Ocean Credit. CTA: Solicită o ofertă

Oferă cadouri de Crăciun și rămâi cu bani în cont - în 4 pași simpli

Christmas. It’s the most wonderful time of the year.

Crăciunul este cea mai frumoasă perioadă din an.

Chair dacă englezii și-au pus amprenta pe această expresie, și noi, românii, o simțim din plin. 


Ne bucurăm de fiecare Crăciun și tot ce aduce el. O pauză de la ale noastre, o șansă de a ne conecta cu cei dragi și de a ne simți recunoscători. Crăciunul este cea mai potrivită și palpitantă perioadă din an pentru a-i răsfăța pe ceilalți cu atenția, iubirea și cadourile noastre.

Și totuși, adesea dorința de a-i răsfăța pe cei dragi și pe noi înșine, ne lasă conturile goale. Uneori, ne lăsăm prea mult în voia ei și uităm să fim chibzuiți, după care trecem în Noul An cu regrete sau frustrări.

Cum faci, așadar, să le aduci zâmbetul de Crăciun și să-ți păstrezi buzunarele pline?

1. Clarifică-ți lista și vezi cine a fost cuminte

Ca orice Moș Crăciun care se respectă, este necesar să-ți faci o listă cu toți cei pe care vrei să-i bucuri cu darurile tale. Prioritizează persoanele în funcție de relația pe care o ai cu ele. Fă în așa fel încât cei cu adevărat apropiați ție să se simtă văzuți de Crăciun, iar cei mai îndepărtați să primească ceva potrivit acestui tip de relație.

Sigur, este tentant să aduci cu tine bucuria Crăciunului oriunde mergi și să vrei să oferi și vecinilor și colegilor de la lucru, cu care abia dacă schimbi câteva cuvinte și zâmbete. Cu toate acestea, este important să-ți menții prioritățile și să-ți respecți lista - persoană cu persoană. 

Clarifică-ți cine și ce va primi, astfel încât să poți acționa cu maximă eficiență atunci când începi cumpărăturile.

2. Stabilește-ți bugetul real

Întotdeauna și pentru orice tip de listă de cumpărături, va exista un buget ideal, preferat și un buget real. Ia în considerare suma reală de bani pe care ești dispus să o dai pentru cadoul fiecărei persoane în parte.

Ia în considerare ce venituri ai lună de lună. Dar și ce cheltuieli și datorii ai în perioada aceasta și în lunile următoare. De exemplu, dacă ai credite online și împrumuturi rapide, credite ipotecare sau credite auto, va fi necesar să te consulți cu scadențarul tău.

Vezi ce plăți ai de făcut atât acum, cât și pe viitor, astfel încât să te asiguri că nu-ți crești gradul de îndatorare. Și că nu-ți scazi scorul FICO prin această supraîndatorare. Nu uita, orice astfel de acțiune financiară se va vedea ulterior printr-o simplă verificare la Biroul de Credit. 

În cele din urmă, caută alternative la produsele pe care dorești să le cumperi. Pentru orice produs pe care ți-l dorești, există o sumedenie de comercianți care vor să ți-l vândă. Sigur îl găsești pe cel cu prețul cel mai avantajos.

Pe scurt, asigură-te că-i faci fericiți pe cei dragi, în timp ce-ți menții profilul financiar și bugetul la un nivel optim.

3. Alege să ai extra susținere financiară

Cu alte cuvinte, dacă lista ta e generoasă și îți propui să fii un Moș Crăciun incomparabil, iar bugetul nu-ți permite, există întotdeauna o soluție financiară.

Poți apela la un împrumut rapid, care să-ți acorde relaxarea financiară de care ai nevoie. 

Dacă-ți dorești propria pușculiță de bani și să ai timp să returnezi banii relaxat, atunci linia de credit Delfin este soluția. Prin Delfin🐬, îți oferim până la 9000 de lei împrumut - rambursabili în 12 luni. Linia de credit este, de fapt, o rezervă de bani, din care te poți alimenta ori de câte ori ai nevoie. În plus, achiți doar pentru sumele pe care le folosești.

Creditul online Pinguin 🐧 îți oferă până la 4500 de lei, sub forma unui credit de nevoi personale, rambursabil în 3 luni. 

Poți aplica pentru oricare din credite online 100%, cu un minim de documente. Din momentul semnării contractului, banii îți intră în cont în doar câteva minute.

Tu alegi. 

4. Devino creativ

Nu toate cadourile bune de Crăciun se obțin cu bani mulți. De fapt, sunt multe cadouri care nu sunt doar o alternativă mai lejeră financiar, ci și o cale sigură de a atinge inima celor dragi.

Dacă vrei să-ți protejezi bugetul de Crăciun, este necesar să gândești creativ. Înseamnă să găsești soluții cu resursele pe care le ai. Da, poți picta un tablou, dacă-ți dorești și îți face plăcere - e o idee excelentă de cadou - și îți poți folosi talentele pentru a crea un cadou de la zero. 

Însă creativitatea depășește cu mult granițele unei opere creative.

Poți, de exemplu, oferi oamenilor dragi ție vouchere pe care le personalizezi cu servicii oferite de tine. Voucher cu un masaj, o după-amiază de discuții calitative la o cafea și multe altele. Aici este important să te conectezi cu persoana respectivă, să-ți amintești ce-o face să zâmbească și, desigur, să-ți folosești umorul interior. 

Gândește în afara banilor. De multe ori, oamenii dragi apreciază și doar gestul în sine, că ne-am gândit la ei sau că, pur și simplu, i-am făcut să zâmbească.

Concluzie

Crăciunul și sărbătorile de iarnă sunt cea mai frumoasă și plină de conectare perioadă a anului. Dă-ți voie să le arăți celor dragi, cu generozitate, cât îi iubești - adu-le zâmbetul pe buze, iar ei îți vor aduce pacea-n suflet.

Ai grijă, totodată, să te știi responsabil financiar și cu contul pe plus atunci când revii de sub brad. Urmează oricare din pașii de mai sus, iar bugetul tău va răsufla ușurat. Chiar și după sărbători.

autor
Claudia Spataru
Publicat pe
20/12/2023
Categoria
Buget

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.