Femeie care sta relaxata in fotoliu cu pungi de shopping in maini. Pe fundal, animatie cu pusculita si calculator. Text imagine: Rasfata-te intelept de Black Friday. Solicita o oferta. Logo Ocean Credit Imprumuta altfel.
Femeie care sta relaxata in fotoliu cu pungi de shopping in maini. Pe fundal, animatie cu pusculita si calculator. Text imagine: Rasfata-te intelept de Black Friday. Solicita o oferta. Logo Ocean Credit Imprumuta altfel.

Cum să te răsfeți înțelept de Black Friday - 5 sfaturi utile

Luna noiembrie este o lună a răsfățului. Este luna Black Friday. Toți românii știu asta și, mai important, toți comercianții o știu. Așa că ne asaltează cu oferte din toate direcțiile. Trăim, până la urmă, într-o epocă a consumerismului, așa că este de așteptat să avem o multitudine de oferte din care să alegem.

Așa că răsfățul pare calea clară de acțiune. Și este. De Black Friday sunt, într-adevăr, multe oferte de nerefuzat. Dispozitive, haine, cosmetice, utilaje, electrocasnice, mobilă, vacanțe, pachete de servicii - tot ce-ți poți închipui. Este chiar indicat să cumperi acum mai ieftin și să-ți protejezi, în felul acesta, bugetul pe viitor.

Cu toate acestea, este indicat să te răsfeți, dar într-un mod înțelept. Cum procedezi astfel încât să-ți faci toate poftele și să rămâi totuși pe profit? Să mai ai bani, chiar și după ce te răsfeți de Black Friday?

1. Clarifică-ți bugetul

Bugetul e punctul-cheie al oricărei strategii de cumpărare. Care e bugetul tău pentru cumpărăturile de Black Friday 2023? Ia în calcul ce sumă ai disponibilă și cu cât te simți confortabil să rămâi la final, după ce cumperi tot ce-ți dorești.

Stabilește-ți care e suma pe care o poți scoate fără regrete din buzunar, special pentru achizițiile de Black Friday. Astfel, cu orice altă nouă ofertă vine spre tine, tu vei ști cum să procedezi. Nu te vei arunca la cheltuieli impulsive și vei ști exact dacă te încadrezi în buget sau nu.

Vei putea spune nu, la fel de simplu cum vei spune și da. Astfel, te răsfeți într-un mod elegant și care-ți onorează bugetul. 

2. Setează-ți prioritățile

Indiferent despre ce tip de produse și servicii vorbim, piața este foarte cuprinzătoare. Vei primi oferte pentru o sumedenie de produse și servicii, iar tentația să le cumperi este imensă. 

Definește-ți clar care-s produsele pe care ți le dorești. Din ele, care sunt cele de care ai absolută nevoie și care sunt cele care reprezintă mai degrabă un răsfăț pentru tine? Îți vor îmbunătăți sau ușura ele viața?


Care e valoarea pe care ți-o aduc aceste produse? Imediat ce descoperi ce aport au în viața ta, stabilește ce sumă ai da pe ele. Fă-ți totalul și știi că suma respectivă este suma pe care o ai pusă deoparte special pentru Black Friday anul acesta.

Cu alte cuvinte, te răsfeți înțelept și chibzuit.

3. Analizează minuțios prețurile

Asigură-te că prețurile pe care le vezi de Black Friday sunt, într-adevăr, reduse. În anii precedenți, au fost aduse multe sesizări la adresa comercianților care creșteau prețurile artificial înainte de Black Friday, doar ca să le scadă ulterior, aparent, în perioada evenimentului.

În plus, orice produs pe care ți-l dorești fie este distribuit de mai mulți comercianți simultan, fie are multe alternative mai convenabile pe piață. Înainte să cumperi ceva, explorează mai multe platforme și vezi ofertele mai multor comercianți. Gândește eficient și acționează practic. Bugetul tău îți va mulțumi.

4. Explorează opțiuni de finanțare alternative 

Black Friday există tocmai în intenția de a-ți oferi produse și servicii la prețuri reduse. La prețuri pe care, de altfel, nu le-ai prinde în restul anului. Așa că merită să profiți de oportunitate. 

Este de înțeles deci, dacă vrei ca în perioada aceasta să faci o excepție și să-ți depășești bugetul. Din fericire, ai multe soluții alternative de finanțare din care poți alege. Poți apela la soluțiile de creditare online special pentru a-ți putea acoperi achizițiile de Black Friday.

Ocean Credit îți pune la dispoziție două tipuri de credite online, din care poți alege:

Linia de credit Delfin 🐬, care îți oferă până la 9000 de lei împrumut - rambursabili în 12 luni. Linia de credit este, de fapt, o rezervă de bani, din care te poți alimenta ori de câte ori ai nevoie. În plus, achiți doar pentru sumele pe care le folosești.

Împrumutul online Pinguin 🐧 îți oferă până la 4500 de lei, sub forma unui credit de nevoi personale, rambursabil în 3 luni. 

În fiecare din aceste cazuri, îți vom lua în considerare datele tale de la Biroul de Credit și ANAF pentru a-ți face o ofertă personalizată. Cu toate acestea, e important să reții că IFN-urile vor fi întotdeauna mai flexibile în a-ți acorda un credit comparativ cu băncile. Inclusiv Ocean Credit.

5. Asigură-te că poți returna produsele

Având atât de multe discounturi la dispoziție, este ușor să acționezi impulsiv. Fără să iei în considerare fiecare aspect al procesului de cumpărare. Iar apoi vezi că produsul pe care l-ai cumpărat ori e nepotrivit, ori neconform cu ce îți doreai tu. În acest moment, vei vrea să-l returnezi.

Te-ai asigurat însă, de la început, că produsul vine la pachet cu o politică de returnare prietenoasă și flexibilă? Este esențial să știi că ai opțiuni în orice situația neprevăzută ar putea apărea.

În cele din urmă, Black Friday este o perioadă unică în an. Fie că îți dorești să te răsfeți la prețuri avantajoase sau că vrei să-ți adresezi nevoile esențiale, Black Friday este o oportunitate pe care merită să o explorezi. Indiferent dacă asta înseamnă să apelezi la un împrumut rapid sau să-ți pui propriul buget la bătaie. 

De Black Friday, răsfață-te înțelept.

autor
Claudia Spataru
Publicat pe
16/11/2023
Categoria
Buget

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.