credit online cu plata în rate
credit online cu plata în rate

Ce sunt creditele cu plata în rate?

Un credit cu plata în rate este un împrumut care oferă beneficiarului o sumă fixă de bani în avans, care urmează să fie rambursată în rate, pe parcursul unei perioade prestabilite. Ratele pot avea o valoare fixă sau pot fi variabile, în funcție de condițiile contractuale. 

Creditul în rate este cel mai popular tip de împrumut, fiind adesea folosit pentru a cumpăra o mașină, o casă sau pentru orice altă achiziție. De aceea, poate fi denumit și împrumut de nevoi personale, credit la termen și/sau împrumut pe termen scurt sau lung.

Nu toate creditele în rate sunt la fel și cu siguranță nu toate se potrivesc nevoilor tale. Care sunt însă diferențele între oferte din piața financiară? Care sunt lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când alegi un împrumut cu plata în rate? Află in articolul de mai jos.

Cum funcționează creditele în rate?

Un credit cu plată în rate reprezintă o sumă fixă pe care o împrumuți și o rambursezi în plăți sau în rate, pe o anumită perioadă de timp, care de obicei, se întinde de la câteva luni la ani de zile. Împrumuturile în rate pot fi garantate cu un bun personal, cum ar fi o mașina personală, sau negarantate.

Acestea funcționează diferit față de alte tipuri de credite, pe care le obții cu o linie de credit, pentru că împrumuți toate fondurile dintr-o dată.

Nu se pot obține mai mulți bani fără a solicita un nou împrumut. Orice produs financiar de acest tip îți oferă suficient timp pentru a rambursa împrumutul, deoarece se raportează la suma totală împrumutată, spre deosebire de alte tipuri de credite.

Împrumuturi rapide cu plata în rate de la Ocean Credit

Tipuri de credite cu plată în rate

Împrumuturile cu plată în rate pot fi de mai multe tipuri, în funcție de scopul pentru care sunt solicitate. Chiar dacă sunt uneori prezentate cu denumiri diferite, pentru a atrage clienții care au nevoia respectivă, toate funcționează pe aceleași principii.

Credite de nevoi personale

Creditele de nevoi personale sunt împrumuturi în rate, pe care le poți folosi din aproape orice motiv, în scopuri personale.

Împrumuturile personale negarantate sunt mai frecvente față de creditele personale garantate, însă unele dintre instituțiile financiare cer garanții, de pildă un autovehicul sau un cont de economii.

Credite pentru locuință sau credite ipotecare

Cu un împrumut pentru locuință cu ipotecă, poți acoperi o parte importantă din valoarea casei. Aceste tipuri de credite au cele mai mici dobânzi, deoarece sumele împrumutate sunt cele mai mari acordate persoanelor fizice. Se rambursează cu dobândă, în rate lunare, de obicei în termen de 10 până la 30 de ani.

De cele mai multe ori, împrumuturile pentru locuință sunt automat garantate de  casa sau apartamentul pentru care s-a solicitat creditul, iar în caz de neplată pentru o perioadă mai lungă, există riscul de a pierde definitiv bunul achiziționat, chiar dacă s-au efectuat plăți între timp.

Credite auto sau leasing auto

Un credit cu plată în rate pentru achiziționarea unui autovehicul nou este un alt exemplu de împrumut garantat. Poți împrumuta suma necesară costului vehiculului pe care apoi, o vei returna prin efectuarea de plăți lunare ce includ dobânda, pe o perioadă cuprinsă între 2 până la 10 ani. La fel ca în cazul împrumutului pentru locuință, după mai multe plăți restante, bunul poate fi confiscat.

Credite pentru studii

Împrumuturile pentru studii sunt de obicei acordate pentru studii universitare și se pot achiziționa sub formă de credite în rate. Acoperă taxele de studii, care se rambursează mai ușor în timp. Pot avea rate fixe sau variabile și pot include și o perioadă de grație după ce ai împrumutat banii, când dobânda se acumulează, dar nu este nevoie să inițiezi plățile lunare. În Statele Unite ale Americii gradul de îndatorare al studenților este unul uriaș, de peste 30%, deoarece învățământul superior este foarte scump, dar acest tip de credit este din ce în ce mai solicitat și în România, datorită unei deschideri fără precedent în ultimii ani față de oferta universitară din întreaga lume.

Cum poți lua un credit în rate?

Etapele obținerii unui credit cu plată în rate necesită urmărirea unor pași care să te ajute în etapa de documentare, de comparare a ofertelor, dar mai ales, în  decizia finală.

Cerințele împrumuturilor sunt diferite de la un creditor la altul, astfel că e foarte important să vezi unde te clasezi, ce credite îți pot oferi fiecare,  valoarea maximă pe care o poți împrumuta, dar mai ales care sunt condițiile de acceptare a și de returnare ale creditului.

Înainte de lua cel mai bun credit pentru tine cu plată în rate, este indicat să:

Te documentezi. Ce înseamnă partea de documentare? Dacă înainte trebuia să mergi pe la nenumărate filiale fizice ale băncilor și ale altor IFN-uri, acum poți căuta direct în Google creditul de care ai nevoie.

Ca să nu-ți pară rău mai târziu pentru alegerea ta, începe prin a verifica o listă cu creditorii care oferă un împrumut cu plata în rate, apoi caută informații despre aceștia și serviciile lor, atât pe site-ul lor, cât și părerile celorlalți clienți despre ei. Verifică neapărat dacă sunt o companie sigură și evită orice ofertă de credite nereglementată, pe care o poți găsi în rubricile de anunțuri postate de către persoanele fizice.

Să compari. Compară ofertele mai multor creditori ca să te asiguri că beneficiezi de cele mai bune condiții din piață. Creditorii folosesc diferite metode pentru a-ți evalua cererea de împrumut și pentru a-ți oferi anumite condiții, astfel că poți compara propunerile lor, alegând-o pe cea mai convenabilă pentru nevoile tale.

Să alegi. Solicită un credit doar după ce ai suficiente date despre creditor, despre condițiile oferite, despre valoarea împrumutului, dobânda totală, existența  oricăror taxe sau comisioane, condițiile de rambursare șamd.

Ține cont de faptul că împrumuturile în rate sunt oferite atât de instituții financiare tradiționale, precum băncile, cât și de instituții financiare nebancare(IFN). Timpul necesar pentru aplicare variază în funcție de tipul de împrumut și de creditor.

Cele mai rapide credite sunt bineînțeles, creditele online. Dar, și în acest caz, împrumuturile online urgente se pot acorda după o perioadă de așteptare de la câteva zile, la câteva ore sau în doar câteva minute. La Ocean Credit, aplici online doar cu buletinul, primești aprobarea instantaneu și în maximum 8 minute ai banii pe card. Nu există niciun alt IFN care să ofere rapiditatea și condițiile excelente de creditare de care te bucuri la Ocean Credit!

Vezi oferta de credit

Ce sumă pot împrumuta cu un credit cu plată în rate?

În funcție de tipul de credit ales, dar și de scopul pentru care este solicitat, poți primi suma maximă disponibilă, însă acest lucru depinde de o serie de mai mulți factori. De obicei, se efectuează un calcul ținând cont de veniturile pe care le ai, scorul de credit, gradul de îndatorare, istoricul tău de plată și abia apoi se stabilește valoarea totală a împrumutului acordat, care poate fi suma solicitată  sau una apropiată.

Indiferent de valoare, aceasta se împarte în rate lunare pe o anumită perioadă de timp, în care tu o vei rambursa, împreună cu dobânda agreată. De pildă, dacă ai un venit fix suficient de mare și dorești să iei un credit cu plată în rate pentru un autovehicul, poți rambursa un astfel de credit în doi ani de zile sau chiar anticipat.

Pot să iau un credit cu plata în rate dacă am un scor de credit slab?

În piață sunt o mulțime de oferte de creditare, iar unele instituții financiare, dar și persoane fizice, profită de situațiile limită, oferind împrumuturi mai mult sau mai puțin legale persoanelor cu un scor de credit foarte slab. Din păcate, condițiile sunt cele mai rele din piața de creditare, dobânzile uriașe și se solicită garanții precum mașina personală sau chiar locuința, care, de multe ori, sunt pierdute din cauza incapacității de plată.

Dacă figurezi ca rău platnic, cu atât mai atent trebuie să fii atent la condițiile de împrumut, la dobânzile pe care le plătești, inclusiv la cele penalizatoare, care se aplică în cazul întârzierilor. Mai ales că, există și creditori care oferă împrumuturi în rate inlcusiv pentru cei care au un scor de credit mai slab, care nu trebuie garantate și au aceleași condiții avantajoase, cu dobânzi mici și care nu sunt imposibil de returnat.

De exemplu, împrumutul de nevoi personale PINGUIN poate fi acordat inclusiv persoanelor care au un scor de credit mai slab, deoarece se ține cont și de venitul declarat, și de gradul de îndatorare. Trebuie doar să aplici online, pentru a vedea care este valoarea împrumutului pentru care ești eligibil(ă). La Ocean Credit, indiferent de ce spune scorul tău de credit, plătești mereu aceeași dobândă ca o persoană care nu figurează cu nici o plată restantă în Biroul de Credite.

PINGUIN funcționează ca un credit de nevoi personale pentru 3 luni, cu plata în rate, de maximum 4500 de lei, cu o dobândă mică, fără alte taxe și comisioane.

Aplică online pentru un credit în rate

Care este diferența dintre un credit de nevoi personale și un credit cu plată în rate?

Un credit de nevoi personale pot fi un împrumut în rate, precum și alte tip de credit, precum creditul până la salariu sau o linie de credit. În ambele situații, primești întreaga sumă de bani solicitată deodată și apoi o rambursezi într-un anumit interval de timp.

Creditele de nevoi personale îndeplinesc același scop precum cele în rate. Reprezintă o sumă solicitată de către un beneficiar de la un creditor, cu scopul de a-l utiliza pentru a acoperi anumite nevoi personale.

Creditele de nevoi personale diferă de la un creditor la altul. De exemplu, o ofertă de la o instituție bancară poate fi foarte diferită față de cea a unui IFN (Instituție Financiară Nebancară).

Cât de avantajoase sunt creditele în rate?

Creditele în rate au marele avantaj că oferă opțiunea de rambursare în plăți mai mici, prestabilite. De asemenea, îți oferă mai mai mult timp să dai înapoi banii  împrumutați față de alte tipuri de credite pe termen scurt.  

De asemenea, îți oferă confortul de a ști că datoria ta poate fi plătită până la o dată specificată. Dacă obții un împrumut cu cel mai scurt termen de plată pe care ți-l poți permite, poți scăpa mai repede de datorii și probabil vei plăti și cele mai mici dobânzi.

Împrumuturile în rate sunt atât de apreciate datorită structurii lor simple. Este ușor atât pentru tine, cât și pentru creditor să stabiliți și să înțelegeți cum va fi emis și rambursat împrumutul. De asemenea, poți oricând economisi, plătind împrumutul mai devreme și evitând dobânda, dacă în contract este specificată taxa 0 de ramburs anticipat.

Caracteristicile și beneficiile diferă de la un creditor la altul. De aceea e foarte important să parcurgi pașii pe care și ți i-am recomandat mai sus, înainte de a alege cea mai bună ofertă pentru tine. Unele credite cu plate în rate pot fi foarte avantajoase, în timp ce altele pot fi inflexibile și mult mai scumpe față de cât par la prima vedere.

Creditul de nevoi personale PINGUIN îți oferă marele avantaj de a rambursa suma accesată în tranșe egale, plătind numai o dobândă totală fixă de 11,94%, fără alte taxe și comisioane extra. În plus, beneficiezi de aprobare imediată, indiferent de ziua solicitării împrumutului și primești banii instantaneu pe cardul de salariu sau orice card de debit.

Cum se rambursează un împrumut în rate?  

Creditele în rate sunt de obicei rambursate în tranșe lunare, aproximativ egale ca valoare. Plățile reprezintă, în general, o sumă lunară fixă, la care se adaugă dobânda. Rata dobânzii diferă pentru fiecare creditor în parte, iar unii creditori pot percepe taxe și comisioane suplimentare.

Multă lume se întreabă dacă împrumuturile în rate online sunt mai bune decât împrumuturile bancare sau cele luate prin CAR, de exemplu. Acest lucru depinde de necesitățile tale, dar și de condițiile de eligibilitate. Creditele online în rate sunt cea mai rapidă opțiune. Creditorii online se adresează și clienților care au avut dificultăți în a primi aprobarea de la creditorii tradiționali, iar condițiile mai flexibile și mai avantajoase le-au transformat în prima opțiune în preferințele beneficiarilor.

Bucură-te de o dobândă de credit ipotecar la un credit personal! De ce să împrumuți mai scump, o sumă mai mică de bani? Alege creditul online de nevoi personale PINGUIN!

Aplică acum

autor
Andrei Stoleriu
Publicat pe
31/1/2022

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.