Acasă Blog Despre noi Contact

Ghidul tău de împrumut

Aplică pentru credit
Nu-am-istoric-de-credit.-Cum-să-încep

Nu am istoric de credit. Cum să încep?

Poate te gândeşti că ai nevoie de bani în plus şi îţi doreşti să iei primul împrumut, dar nu ai un istoric de credit. Sau îţi doreşti pur şi simplu să îţi pregăteşti istoricul de credit pentru viitor, ceea ce reprezintă un important pas strategic pentru tine. 

Ştii probabil că ai opţiunea de a obține un împrumut atât de la o bancă, cât şi de la o instituţie financiară nebancară (IFN)  din România. Toate acestea sunt cunoscute sub denumirea de instituţii de credit. Orice ar fi, înainte de a începe căutarea propriu-zisă a unei instituţii de creditare potrivite sau de a afla informaţii de pe site-urile acestora, te rugăm să ne permiţi să îţi oferim câteva detalii.

În primul rând, trebuie să ştii că persoanele care nu au un istoric de credit reprezintă o categorie cu un risc sporit de neplată pentru majoritatea organizaţiilor de credit. Băncile şi IFN-urile nu pot fi sigure că aceste persoane reprezintă clienţi stabili şi că merită încredere. Anumite instituţii de creditare vor refuza aceşti clienţi – o astfel de abordare intră în planul lor de mitigare a riscurilor . Însă nu toate instituțiile fac acest lucru. Iar asta este o veste bună.

Cum să iei primul împrumut fără un istoric de credit

Pentru a lua un prim credit, în 99% din cazuri, este necesar să ai un loc de muncă şi să primeşti un salariu în mod legal. Acest lucru înseamnă că trebuie să ai un cont bancar activ.

Începe prin a analiza site-ul băncii la care ai deschis contul de salariu și află ce credite îţi propune, ce condiţii îţi oferă şi ce criterii ar trebui să îndeplineşti. Dacă poţi, sună-i sau mergi în sucursală pentru a afla mai multe. Principalul tău scop în acest moment este de a afla dacă ai o şansă reală de a obţine un împrumut şi dacă da, ce fel de împrumut ai putea obţine. Criteriile de bază  pentru a obţine un credit sunt vârsta, salariul, perioada petrecută la actualul loc de muncă, valoarea cheltuielilor lunare, nivelul de educație etc. Fiecare instituţie de credit are un profil propriu cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească clienţii.

Comparativ cu alte organizații financiare, banca emitentă a cardului tău de salariu te are deja drept client. De aceea, această instituție are mai multă încredere în tine în ceea ce privește achitarea unui credit. Dacă nu descoperi oferte potrivite de credit în portofoliul băncii tale sau ele nu sunt suficient de atractive, încearcă să analizezi ofertele altor organizaţii de credit.

Fără istoric de creditare ofertele de împrumut nu sunt atractive

Trebuie sa înţelegi faptul că probabil nu vor fi prea multe instituţii de creditare dispuse să îţi ofere un împrumut mare încă de la început. Astfel că, este mai bine să începi de la un credit mai mic, pe care să-l foloseşti şi să îl returnezi la timp. Pas cu pas, vei ajunge să obţii oferte de creditare mult mai bune, sume mai mari şi condiţii mai avantajoase.

De asemenea, trebuie să ţii cont, atunci când îţi alegi instituţia de credit, aceasta trebuie să fie parteneră a Biroului de Credit (BC). Această organizaţie colectează toate datele tale privind istoricul de credit într-un singur loc şi le oferă către toate instituţiile financiare la care aplici pentru a obţine un nou împrumut. Majoritatea băncilor şi cele mai multe IFN-uri sunt partenere ale Biroului de Credit. Poţi găsi aici lista cu instituţiile financiare partenere.

Ce trebuie să știi înainte de a solicita un împrumut

Dacă planifici în perspectivă, ceea ce este mult mai bine, ar trebui să ştii cum să alegi primele tale credite. Scorului de credit (FICO) care calculat în baza istoricul tău de creditare depinde şi de tipul de împrumut pe care îl accesezi. Există câţiva factori care îţi influenţează acest scor, însă acum ne vom concentra pe unul singur.

Scorul creşte mai rapid dacă utilizezi produse de creditare pe termen lung. Cu alte cuvinte, probabil scorul va fi mai bun în următoarele 6 luni dacă accesezi o linie de credit pe 12 luni şi îl rambursezi regulat, decât dacă iei un credit pe câteva luni şi îl returnezi. Aşa că, dacă printre primele oferte de credit se află şi o linie de credit, chiar dacă pare mai puţin atractiv la prima vedere, ia în considerare ideea de a accesa un astfel de împrumut. Va fi un pas bun în construirea istoricului tău de credit. Citește mai multe despre cum să-ți îmbunătățești scorul.

Îmbunătățirea scorului de credit (FICO) este un proces continuu care îți va aduce numeroase oferte de împrumut avantajoase pe viitor.

Îţi poţi verifica gratuit scorul de credit pe wp.oceancredit.ro şi ai să observi, să sperăm, cum acesta creşte! Vezi ce șanse ai să obții un credit în funcție de scorul tău. 

Povesteşte-ne cum a fost prima ta experienţă cu un credit! Cum ai reuşit să-l obţii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
   1. Buna, Catalina! Pe pagină principala, http://www.wp.oceancredit.ro îți poți verifică scorul instant și gratuit în 3 pași simpli. Primul pas – îți validezi numărul de telefon; Al doilea pas – completezi cu numele și prenumele tău; Al treilea pas – completezi cu CNP-ul, adresa de e-mail și salariul tău.

  1. Buna! Pentru credit tot ce trebuie sa faci este sa intri pe https://scor.wp.oceancredit.ro/ si sa completezi cu datele tale pentru aflarea scorului de credit. Dupa aflarea scorului, vei primi o oferta de credit din partea departamentului de analiza. Procesul dureaza doar cateva minute!

  1. Buna, Nicoleta! Te rugam sa intri pe https://scor.wp.oceancredit.ro/ si sa completezi cu datele tale pentru aflarea scorului de credit. Dupa aflarea acestuia, o sa primesti o oferta de credit din partea departamentului de analiza in cazul in care te incadrezi pentru imprumut. Te asteptam!

  1. Buna, Petronela!Te rugam sa intri pe https://scor.wp.oceancredit.ro/ si sa completezi cu datele tale pentru aflarea scorului de credit. Dupa aflarea acestuia, o sa primesti o oferta de credit din partea departamentului de analiza in cazul in care te incadrezi pentru imprumut. Te asteptam!

  1. Buna! Te rugam sa intri pe https://scor.wp.oceancredit.ro/ si sa completezi cu datele tale pentru aflarea scorului de credit. Dupa aflarea acestuia, o sa primesti o oferta de credit din partea departamentului de analiza in cazul in care te incadrezi pentru imprumut. Te asteptam!

  1. Buna, Ionel! Te rugam sa intri pe https://scor.wp.oceancredit.ro/ si sa completezi cu datele tale pentru aflarea scorului de credit. Dupa aflarea acestuia, o sa primesti o oferta de credit din partea departamentului de analiza in cazul in care te incadrezi pentru imprumut. Te asteptam!

  1. Buna, Narcisa! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut

  1. Buna, Stoica! Pe pagină principala, http://www.wp.oceancredit.ro îți poți verifică scorul instant și gratuit în 3 pași simpli. Primul pas – îți validezi numărul de telefon; Al doilea pas – completezi cu numele și prenumele tău; Al treilea pas – completezi cu CNP-ul, adresa de e-mail și salariul tău.

  1. Buna, Ovidiu! Pe pagină principala, http://www.wp.oceancredit.ro îți poți verifică scorul instant și gratuit în 3 pași simpli. Primul pas – îți validezi numărul de telefon; Al doilea pas – completezi cu numele și prenumele tău; Al treilea pas – completezi cu CNP-ul, adresa de e-mail și salariul tău.

  1. Buna, Oana!Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Petru! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Valentina! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Claudiu! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Laura! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Iuliana! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Caterina! Primul pas spre accesarea unui credit este sa iti verifici pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. In urma analizei acestuia se genereaza automatizat o oferta de creditare in cazul in care te incadrezi pentru un imprumut.

  1. Buna, Rahela! In cazul in care ai deja un istoric de credit, pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Florica! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Stefania! Ne pare rau pentru tatal tau, insa, primul pas spre accesarea unui credit este sa iti verifici pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. In urma analizei acestuia se genereaza automatizat o oferta de creditare in cazul in care te incadrezi pentru un imprumut. Iti dorim numai bine!

  1. Buna, Paula! Te rugam sa accesezi pagina noastră http://www.wp.oceancredit.ro, unde se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Lenuta! Te rugam sa accesezi pagina noastră http://www.wp.oceancredit.ro, unde se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

 1. Buna ziua! Ma interesează cu credit de 6500 RON. Problema cea mare este ca venitul meu nu este declarat, dar pot dovedi prin extras bancar de o perioada de 2 ani pana în prezent ca dețin lunare la fiecare data de 15 suna de 2000 ron

  1. Buna, Bianca! Noi oferim credite pana la 4500 lei, insa pentru fiecare credit se analizeaza situatia de la Biroul de Credit si in functie de acest aspect se creeaza o oferta personalizata. Daca doresti, astfel, un credit este necesar sa iti verifici mai intai pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. Ai nevoie doar de un buletin si un card bancar.

  1. Buna, Andrei! Pentru un credit este necesar sa iti verifici mai intai pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. In functie de situatia ta de la Biroul de Credit se formeaza o oferta de creditare personalizata in cazul in care esti eligibil.

  1. Buna, Alexandra! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Dan! Noi oferim credite pana la 4500 lei, insa pentru fiecare credit se analizeaza situatia de la Biroul de Credit si in functie de acest aspect se creeaza o oferta personalizata. Daca doresti, astfel, un credit este necesar sa iti verifici mai intai pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. Ai nevoie doar de un buletin si un card bancar.

  1. Buna, Constantin! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut. In plus, chiar daca ai un scor bun, conteaza si ceilalati indicatori, precum gradul de indatorare care poate influenta primirea unui credit.

  1. Buna, Cristian! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Anca!Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut. In plus, chiar daca ai un scor bun, conteaza si ceilalati indicatori, precum gradul de indatorare care poate influenta primirea unui credit.

  1. Buna, Marian! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Calin! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Alexandru! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Boaru! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Alexandru! Pentru a verifica daca poti lua un imprumut te rugam sa accesezi site-ul nostru http://www.wp.oceancredit.ro, unde se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.