Acasă Blog Despre noi Contact

Ghidul tău de împrumut

Aplică pentru credit
7 IDEI PRACTICE PENTRU A-ȚI ÎMBUNĂTĂȚI SCORUL DE LA BIROUL DE CREDIT

7 idei practice pentru a-ți îmbunătăți scorul de la Biroul de Credit

Fair Isaac, compania americană care a inventat sistemul de calcul al scorului de credit (FICO), nu a divulgat până în prezent modul exact în care se calculează acesta. Însă a oferit elementele şi ponderea în care ele influenţează scorul final. Pentru un scor de credit bun, e bine să le înțelegi și să le ai în vedere. Acestea sunt:

·       istoricul de plăţi – 35%

·       suma datorată – 30%

·       durata istoricului de credite – 15%

·       creditele noi, aflate în derulare – 10%

·       tipurile de credite accesate – 10%

Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să îţi poţi îmbunătăţești scorul de credit:

1.     Dacă ai restanţe la credite, încearcă să le rambursezi

Sumele datorate reprezintă unul din aspectele cu impactul cel mai important asupra scorului tău de credit actual. Dacă datorezi o sumă prea mare, încearcă să ajungi la un acord cu creditorii astfel încât să ai parte de o rată lunară mai confortabilă sau de un calendar de plăţi mai potrivit. Este mai bine să plăteşti mai puțin şi în mod regulat, decât să nu plăteşti deloc.

2.     Plăteşte rata la timp, dacă ai credite în derulare

Orice întârziere a plăţii ratelor îţi poate afecta scorul de credit. Dacă ai întârziat deja cu plata unor rate, nu trebuie să te neliniștești. Este bine să începi să plăteşti din nou la timp şi scoringul tău se va îmbunătăţi. Dacă ai mai multe împrumuturi pe care trebuie să le rambursezi, ar fi bine să îţi setezi în telefon un sistem de alerte pentru a primi notificări la data scadentă a fiecărui împrumut.

3.     Stabilizează-ţi veniturile şi cheltuielile pentru un scor de credit optim

Acest lucru se referă la faptul că trebuie să îţi asiguri un echilibru între venituri şi cheltuieli, astfel încât să plăteşti ratele la credit fără mari presiuni. Astfel, dacă ai un salariu net lunar de 3.000 de lei, iar tu ai accesat credite care te obligă să plăteşti lunar 2.500 lei, înseamnă că eşti un client care prezintă riscuri ridicate pentru creditor. Ar trebui să îţi închizi unele din creditele curente sau să încerci să negociezi cu creditorul pentru a creşte perioada de rambursare. Scorul tău arată bine atunci când ratele lunare pe care le ai de plată reprezintă mai puţin de 30% din veniturile tale.

4.     Încearcă să îţi refinanţezi sumele datorate

Dacă ai restanţe la plata împrumuturilor pe care le-ai accesat de la mai multe instituţii de credit, ai putea să îţi refinanţezi unele din datorii pentru a beneficia de o perioadă mai extinsă și de o rată mai mică. Astfel, vei avea ocazia să negociezi condiţii mai bune pentru tine până când îţi vei reveni din punct de vedere financiar. Totodată, este mai simplu să plăteşti o rată lunară unică la o singură  instituţie.

5.     Dacă nu ai încă un istoric de creditare, creează-l

Instituţiile de credit au mai puţină încredere în clienţii care nu au mai obținut un împrumut în trecut. Aşa că primul pas pentru a-ţi îmbunătăţi scorul de credit este să obții un împrumut şi să achiți ratele la timp. 

Dacă încă nu deții un istoric de creditare, citește următorul articol pentru a afla câteva sfaturi utile – Nu am istoric de credit. Cum să încep?

6.     Ţine cont de modul în care alegi un împrumut

Dacă ai credite pe termen lung şi îţi plăteşti întotdeauna ratele la timp, acest lucru reprezintă un element important pentru îmbunătăţirea scorului tău de credit. Instituţiile financiare consideră că acest tip de clienţi sunt printre cei mai stabili şi de încredere. Şi creditele pe termen mai scurt care sunt rambursate la timp îţi vor îmbunătăţi scoringul, însă nu la fel de mult ca în cazul unui împrumut pe termen lung. 

7.      Dacă ai un scor de credit slab, nu aplica repetat pentru un credit

Aplicarea repetată la instituţii de creditare va apărea în istoricul tău de la Biroul de Credite şi îţi poate influenţa negativ scorul FICO. Încearcă să estimezi dacă vei putea obţine creditul înainte să aplici pentru acesta. 

Notă: Verificarea scorului de credit pe wp.oceancredit.ro nu se constituie ca o cerere de împrumut, așadar nu va apărea în istoricul tău și nici nu-ți va afecta scorul de credit.

 

Concluzie                                          

Un scor de credit bun şi un istoric de creditare solid îţi oferă oportunitatea obţinerii de produse complexe în condiții avantajoase (carduri de credit, credite ipotecare). Menţine un nivel ridicat al calităţii istoricului tău de credit pentru a beneficia de oferte avantajoase pe viitor. Pentru a afla ce alte elemente influențează scorul tău de credit, citește în continuare articolul Ce este scorul de credit și cum te influențează.

Peste 60 de instituţii de creditare sunt integrate în sistemul informatic al Biroului de Credit. De aceea, rezultatul fiecărei aplicaţii pentru un împrumut pe care o vei face în viitor va fi influenţat de istoricul tău de creditare.

Sperăm ca sfaturile noastre să te ajute să îţi îmbunătăţeşti scorul de credit aşa cum îți doreşti. Şi nu uita, lucrurile nu se pot face peste noapte. Ai răbdare şi pas cu pas vei reuşi. Nu uita să îți verifici scorul de credit online disponibil oricând la wp.oceancredit.ro.

Urmăreşte blogul Ocean Credit ca să fii la curent cu cele mai noi ştiri despre piaţa de creditare!

Ai vreo întrebare despre scorul de credit? O poţi adresa în secţiunea de comentarii de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
 1. OK Mi-a fost de un real flos acest articol….scorul obtinut este ca in acea perioada a venit criza si nu am mai reusit sa platesc ratele la timp ..acum am restante deorece am un alt motiv..sper sa trec cu bine si sa achit tot pentru a obtine un credit…Va multumesc..

  1. Buna! Pentru credit tot ce trebuie sa faci este sa intri pe https://scor.wp.oceancredit.ro/ si sa completezi cu datele tale pentru aflarea scorului de credit. Dupa aflarea scorului, vei primi o oferta de credit daca te incadrezi pentru un imprumut. Procesul dureaza cateva minute, respectiv cateva click-uri si poate fi completat oricand esti disponibila.

 2. As vrea o refinanțare,dar cine ma poate ajuta? doar cu salariul nu reușesc să achit în timp util toate datoriile.

  1. Buna, Gabriela!Pentru credit te rugam sa intri pe urmatorul site – https://scor.wp.oceancredit.ro/ si sa completezi cu datele tale pentru aflarea scorului de credit. Dupa aflarea scorului, o sa iti comunicam suma la care de incadrezi, implicit vei primi oferta de credit din partea departamentului de analiza.

  1. Buna! Pentru credit tot ce trebuie sa faci este sa intri pe https://scor.wp.oceancredit.ro/ si sa completezi cu datele tale pentru aflarea scorului de credit. Dupa aflarea scorului, vei primi o oferta de credit din partea departamentului de analiza.. Procesul dureaza cateva minute, respectiv cateva click-uri si poate fi completat oricand!

  1. Buna! Pentru credit tot ce trebuie sa faci este sa intri pe https://scor.wp.oceancredit.ro/ si sa completezi cu datele tale pentru aflarea scorului de credit. Dupa aflarea scorului, vei primi o oferta de credit din partea departamentului de analiza. Procesul dureaza cateva minute, respectiv cateva click-uri si poate fi completat oricand!

 3. Super, sunteți de un real ajutor.Voi avea șansa de a accesa un împrumut având în vedere scorul obținut?Cu respect!

  1. Buna, Iosif! Multumim, iar legat de credit, dupa aflarea scorului de credit primesti imediat o oferta de imprumut din partea departamentului de analiza.

  1. Buna, Klara! Pentru un credit rapid este necesar sa intri pe https://scor.wp.oceancredit.ro/ si sa completezi cu datele tale pentru aflarea scorului de credit. Dupa aflarea scorului, vei primi o oferta de credit din partea departamentului de analiza. Procesul dureaza cateva minute, respectiv cateva click-uri.

 4. Bună ziua am și eu nevoie urgenta de 2000 roni în cardul meu activ de pensie alimentara copil de la Banca Transilvania. Am închise creditele de la banca transilvania și brd.

  1. Buna, Valerica! Te rugam sa intri pe https://scor.wp.oceancredit.ro/ si sa completezi cu datele tale pentru aflarea scorului de credit. Dupa aflarea acestuia, o sa primesti o oferta de credit din partea departamentului de analiza in cazul in care te incadrezi pentru imprumut.

  1. Buna, Steliana! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Cosmin!Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Madalina! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

 5. Sunt placut surprins de cate lucruri am aflat la voi intr un timp record. Felicitări pentru ce faceti!Sfatul meu este sa va faceti mai multa publicitate!Eu abia aseara am aflat de voi!

  1. Buna, Adrian! Iti multumim pentru parerea pozitiva creata despre noi. Suntem bucurosi ca informatiile noastre au fost foarte utile si te-au ajutat la consolidarea cunostintelor tale. Cu drag, Andreea de la Ocean Credit

  1. Buna, Vlad!Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

 6. Ma scuzati dar am avut la Tbi o singura restanta si am achitat-o de acum 1 an si jumatate. Daca tot v-am trimis copie de B Identitate va tog mult sa imi comunicați daca puteti sa imi acordați creditul. Va multumesc si va doresc numai bine.?

  1. Buna, Mihai! Primul pas spre accesarea unui credit este sa iti verifici pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. In urma analizei acestuia se genereaza automatizat o oferta de creditare in cazul in care te incadrezi pentru un imprumut.

  1. Buna, Constantin! Primul pas spre accesarea unui credit este sa iti verifici pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. In urma analizei acestuia se genereaza automatizat o oferta de creditare in cazul in care te incadrezi pentru un imprumut.

  1. Buna, Ana! Primul pas spre accesarea unui credit este sa iti verifici pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. In urma analizei acestuia se genereaza automatizat o oferta de creditare in cazul in care te incadrezi pentru un imprumut.

  1. Buna, Mihai! Primul pas spre accesarea unui credit este sa iti verifici pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. In urma analizei acestuia se genereaza automatizat o oferta de creditare in cazul in care te incadrezi pentru un imprumut.

  1. Buna, Maria!Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Andreea!Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

 7. Multe din datoriile care apar în biroul de credit sunt achitate la timp dar nu s-a făcut mențiunea deachitat. Unde sa ma adresez deoarece la ifn am sunat și nu au făcut nimic. Un exemplu este creditul de la Hora care când mi l-au dat mi-au spus sa iau 200 lei deoarece prin achitarea lui îmi cresc scoringul. L-am achitat la timp și el apare neachitat.Am mesaj de la ei ca este achitat și ca ma așteaptă în continuare sa iau dar nu mi-au mai dat. Asta este ok???

  1. Buna, Gabriela. Este datoria fiecarei institutii de unde a fost luat creditul de a raporta, implicit de a actualiza informatiile despre contractele dvs de credit in Biroul de Credit. Puteti solicita oficial la fiecare IFN o adresa de inchidere a contractului de credit care apare neplatit si sa verificati cu ei ulterior, de ce in Biroul de Credit datele nu au fost inca actualizate.

  1. Buna, Szabo! Noua procedura de acordare a creditelor se raporteaza direct la situatia dvs actuala de la Biroul de Credit. Pe baza acestui aspect se creeaza o oferta de imprumut. Te rugam sa faci o noua verificare la 30 de zile pentru a vedea daca exista o noua situatie favorabila pentru o noua oferta de imprumut.

  1. Buna, Ionut! Primul pas spre accesarea unui credit este sa iti verifici pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. In functie de situatia ta de la Biroul de Credit se formeaza acest scor si pe baza acestuia se formeaza o oferta de creditare in cazul in care te incadrezi pentru un imprumut

  1. Buna, Alina! Primul pas spre accesarea unui credit este sa iti verifici pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. In urma analizei acestuia se genereaza automatizat o oferta de creditare in cazul in care te incadrezi pentru un imprumut. Ai nevoie doar de un buletin si un card bancar.

  1. Buna, Maria! Te rugam sa accesezi pagina noastră http://www.wp.oceancredit.ro, unde se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Andrei! Te rugam sa accesezi pagina noastră http://www.wp.oceancredit.ro, unde se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Roxana! Primul pas spre accesarea unui credit este sa iti verifici pe site-ul nostru scorul din Biroul de credite – http://scor.wp.oceancredit.ro/. In functie de situatia ta de la Biroul de Credit se formeaza o oferta de creditare personalizata in cazul in care esti eligibila.

  1. Buna, Elena! Pe pagină noastră http://www.wp.oceancredit.ro se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

 8. Analiza de pe site-ul dvs nu este corecta. Datoriile la banca listate nu mai exista si au fost stinse. As vrea sa stiu daca mi s-ar mai acorda un credit acum ca am platit integral datoria si la dumneavoastra.

  1. Buna, Alexandru! Actualizarea situatiei se face o data la 30 de zile, de aceea ele pot aparea inca active, desi au fost stinse intre timp. De aceea, iti recomandam sa revii cu o noua verificare dupa minim 30 de zile si poti vedea pe site-ul nostru imediat daca vei primi o oferta de credit raportata la noua ta situatie de la Biroul de Credit.

  1. Buna, Relu! Pentru a verifica daca poti lua un imprumut te rugam sa accesezi site-ul nostru http://www.wp.oceancredit.ro, unde se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Tufan! Pentru a verifica daca poti lua un imprumut te rugam sa accesezi site-ul nostru http://www.wp.oceancredit.ro, unde se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Andrei! Pentru a verifica daca poti lua un imprumut te rugam sa accesezi site-ul nostru http://www.wp.oceancredit.ro, unde se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Adriana! Pentru a verifica daca poti lua un imprumut te rugam sa accesezi site-ul nostru http://www.wp.oceancredit.ro, unde se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Ioana! Cu mare drag! Pentru a verifica daca poti lua un imprumut, insa, te rugam sa accesezi site-ul nostru http://www.wp.oceancredit.ro, unde se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Buna, Daniela! Pentru a verifica daca poti lua un imprumut te rugam sa accesezi site-ul nostru http://www.wp.oceancredit.ro, unde se află butonul “Află scorul”, iar prin parcurgerea celor 3 pași simpli îți poți verifică scorul de credit în baza căruia vei primi o oferta personalizată în cazul in care te încadrezi pentru un împrumut.

  1. Dragă Ligia, Îți mulțumim pentru că ai aplicat pentru un credit.Dacă toate ofertele sunt indisponibile înseamnă că nu te califici acum pentru un împrumut. Încearcă să îți monitorizezi scorul de credit în aplicația Volt – https://volt.ro – și să îl crești cât mai mult înainte de a aplica la un nou credit. Mult succes!

 9. Am primit refuz la cerere și nu înțeleg de ce?
  Am cont la dumneavoastră de mult timp. Toate creditele luate au fost achitate la timp.
  De ce nu mai pot să iau credit?